SEHNSUCHT
Van 31 oktober t/m 20 december

In galerie  Regio Art Rijnmond strijkt van 31 oktober tot en met 12 december het fotografencollectief ‘Nomads of Sehnsucht’ neer. Zij tonen in een expositie de diversiteit en schoonheid van fotografie. De ‘Nomads of Sehnsucht’ is een collectief van fotografische kunstenaars dat voorheen exposeerde in de voormalige galerie Sehnsucht in Rotterdam, maar tegenwoordig als nomaden op verschillende plaatsen in het land te zien is.

De leden van de ‘Nomads of Sehnsucht’ experimenteren met de grenzen van de fotografie uit nieuwsgierigheid naar het medium en een verlangen om te komen tot een uitdagende, deels nieuwe en deels traditionele beeldtaal. Wat is of was fotografie eigenlijk, welke kant beweegt de fotografie als kunstvorm op? Er zijn leden die experimenteren met oude, analoge fotografie technieken die op een moderne wijze worden toegepast, en er zijn ook leden die moderne digitale technieken gebruiken om je terug te nemen naar nostalgische tijden of volledige droomwerelden; en waarom zou een foto altijd plat zijn en een fotograaf niet werken met ruimte? Centraal staat altijd het verlangen, het zoeken naar we-weten-niet-wat. Het resultaat zal de kijker zowel bekend als onbekend voorkomen.

De acht kunstenaars:  Annemarie van Buuren, Nicole Hagesteijn, Mark van Hattem, Jacqueline Louter, Mariska Pool, Dieter Provoost (BE), Olga Rook en John de Vos.

De tentoonstelling duurt tot 20 december 2020 en is na de start van de tentoonstelling te zien op de openingsdagen op vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur. De werken van de kunstenaars zijn tevens te koop. Een selectie van de foto’s kunt u vanaf 31 oktober zien via de website van Regio Art Rijnmond.