Sasha Zuidam

Sasha Zuidam

Email: sasha@sashazuidam.nl

Facebook

website kunstenaar
Geboortedatum: 1970
Opleiding: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag
Kunstvorm(en): Grafiek en tekenen
Materiaal: Houtsnede

Sasha is lid van Stichting KunstWerkt te Schiedam en RAR te Spijkenisse. Naast haar vrije werk en werk in opdracht, besteedt ze tijd aan het geven van workshops en culturele lessen in het basisonderwijs in Spijkenisse. In september is zij medeorganisator van de talentenklas in Spijkenisse.

werken van Sasha Zuidam voor ‘VAN NU’ | Als het water stijgt

De Galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur. Op zaterdag 12 september is  Sasha samen met kunstenaar Friedie Kloen in de galerie aanwezig. Sasha is ook op zaterdag 10 oktober in de galerie en vertelt u graag over haar eigen werk en die van de mede-exposanten.

Foto werk Sasha Zuidam | Pandora

Van zaterdag 12 september tot en met zaterdag 24 oktober opent kunstenaarsvereniging Regio Art Rijnmond (RAR) het nieuwe tentoonstellingsseizoen 2020-2021 met nieuw werk van acht leden onder de toepasselijke titel ‘VAN NU’.  De acht deelnemende kunstenaars zijn Bram van Baalen, Jan BakkerEsther van DuffelenMarjon HoogendijkFriedie KloenEls PardonInger Steyn en Sasha Zuidam

SASHA ZUIDAM en  ‘VAN NU’
EEN DOEMDENKER MAAR WEL MET EEN VROLIJKE INSLAG”

De  houtsneden en lino’s “VAN NU” hebben in de werken van Sasha Zuidam als rode draad, oude verhalen die vertellen over rampen en epidemieën, waarin de vrouw vaak wordt gezien als boosdoener.  De eerste beeldende kunst die haar  fascineerde waren de schilderijen van Hiëronymus Bosch. Fantasierijke werken met een duivelse waarschuwing aan de mensheid: ”Gedraag je, anders worden deze verschrikkingen over je uitgestort”. Het eerste literaire werk wat mij in zijn ban had, was ”la Divina Commedia” van Dante. Uiteraard met de prachtige houtgravures van Gustave Doré.”

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sasha deze tijd als beangstigend, maar ook als inspiratievol ervaart. “Verhalen uit de bijbel en Griekse Mythologie vertellen al over onze neiging tot zelfdestructie.We vernietigen onze leefomgeving in rap tempo en sleutelen aan ons DNA. Wellicht zijn we te ver gegaan met onze nieuwsgierigheid en drang om de wereld naar onze hand te zetten als superieur wezen. Zijn wij niet allen als Eva en Pandora?”

Sasha, een doemdenker? Wellicht een beetje, maar wel met een vrolijke inslag. “De mensheid is verdoemd om ten onder te gaan, dat staat vast, maar voorlopig even niet!”