EXPOSITIES 2021


Vanuit het monumentale pand in het historische deel van Spijkenisse, zijn vanuit het  voormalige gemeentehuis aan het Noordeinde 7,  regelmatig exposities en tentoonstellingen te zien van zowel kunstenaars uit de regio als internationaal vermaarde kunstenaars.  Ontvangt u graag een uitnodiging voor de opening van onze exposities? schrijf u dan vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. 

NU TE ZIEN

SALE 2021 en SENHSUCHT

TE ZIEN IN MAART

Tentoonstelling met werken van
Wim van de Goor

bron: Klara Galerie

Van maart t/m april 2021 kunt u via Galerie Art Rijnmond werken van Wim van de Goor zien en kopen. 

Wordt het figuratief of abstract?
We weten het niet. Wat wij wel weten, als trouwe volgeling, is dat voor Wim van de Goor abstractie de meest geschikte manier is om zijn gedachten op doek te vertalen. En dat Wim voorheen  hoofdzakelijk figuratief schilderde. Met abstracte tekeningen, aquarellen en schilderijen kon hij echter veel meer ideeën kwijt dan in de traditionele kunst.

“Een hoed aan de kapstok zal niemand beroeren, maar een hoed die in een sloot drijft, krijgt aandacht. Misschien slaat iemand wel alarm. We praten over dezelfde hoed, maar je merkt dat die twee verschillende decors ons aan het denken zetten. Zo kan je ook in de kunst fantasie opwekken.”

Van de Goor is klassiek geschoold en  gaf ruim vijftig jaar geleden tekenles aan onderwijzers in Delft en werd later docent aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. 

TE ZIEN IN APRIL EN MEI

Bikkel en Angela Scholten 
“Kleurrijk”

Bikkel ArtistIn april en mei staan voor de geplande EXPOSITIES 2021,  RAR Kunstenaars Bikkel en Angela Scholten gepland.

Over BIKKEL 

Bikkel Artist (uit Nederland, geboren op Curaçao) – Het proces van werken van Bikkel is spontaan. Ze werkt met levendige kleuren en sterke vormen. Daarbij speelt licht inval een belangrijke rol.

Alles weerspiegelt de warmte van haar geboorteland, Curaçao. Bikkel studeerde in 2002 af met een uitzonderlijk examen, van de Hogeschool van Rotterdam, de Willem de Kooning Academie. U kunt hier alvast een kijkje nemen op de website van Bikkel.

Over Angela Scholten

Angela Scholten volgde haar opleiding aan de Rietveld Academie (1987-1993) en is afgestudeerd in grafiek, schilderen en tekenen. Ze is een beeldend kunstenaar met zeer uiteenlopend werk, van olieverfschilderijen tot mozaïekobjecten, die allen haar grote belevingswereld weergeven.

Haar brede oriëntatie heeft al veel werk opgeleverd; zo richtte zij zich eerder op werken met olieverf en maakte schilderijen waarin haar stijl duidelijk naar voren kwam; veel textuur en levendige kleuren. Tegenwoordig richt zij zich meer op mozaïeken en het fabriceren 2D en 3D objecten in verschillende stijlen, deze zijn op  de website van Angela te zien.

U kunt hier alvast een kijkje nemen op de website van Angela Scholten.

Meer over de Expositie

De Expositie belooft volgens Marleen Arendonk (Curator, kunstenaar en bestuurslid van RAR)  een kleurrijke Expositie te worden.

Via de RAR Nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de exacte startdatum  van deze tentoonstelling en ontvangt u, naast achtergrond informatie van de kunstenaars, afhankelijk van de ingestelde COVID-Maatregelen,  bovendien een uitnodiging aanwezig te zijn bij de opening van de expositie. Ook kunt u het werk van deze twee RAR kunstenaars dan zien via de online galerie van REGIO ART RIJNMOND.

 TE ZIEN IN JUNI EN JULI

Jan Hauert en Arie Meuldijk

Een bijzondere combinatie!

TE ZIEN IN SEPTEMBER EN OKTOBER

Salon # 9

SALON # 9 start halverwege september en deze loopt door tot eind oktober. Het thema is nog niet vastgesteld, omdat ook degene die de expositie opent nog niet bekend is. De thema’s van de laatste drie Salons zijn nauw verbonden geweest met het oeuvre van degene die de opening verrichtte.

TE ZIEN IN DECEMBER

KARMIJN

In de laatste maanden van het nieuwe jaar staan de bevriende collega’s van Karmijn gepland.

NU TE ZIEN

SALE 2021

Tot en met 27 februari 2021

Met Bram van Baalen, Jan Bakker, Marjon Hoogendijk, Friedie Kloen, Elise Kloppers en John de Vos.

De werken van SALE online bekijken
sehnsucht

SEHNSUCHT

Tot en met 9 februari 2021

Met fotografisch werk van Mark van Hattem, Olga Rook, Dieter Provoost, Nicole Hagensteijn, Annemarie van Buuren, John de Vos, Jacqueline Louter en Mariska Pool.

Het fotografisch werk van SEHNSUCHT online bekijken