ACTIVITEITEN

  • Uitwisselingen met nationale en internationale kunstenaarsverenigingen

  • Betrokkenheid bij  kunst- en cultuur activiteiten in de regio die RAR van harte steunt. 

Talent op straat

RAR is een van de initiatiefnemers van Talent op straat. Het festival 'Talent op straat' is een dag vullend programma met onder meer spoken word, muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst een literatuur. Tijdens 'Talent op straat' laten verschillende lokale cultuuraanbieders, zien wie zij zijn en wat zij kunnen.

Talent op straat is een mooi en uitdagend evenement, dat tot stand is gekomen in goede samenwerking met theater De Stoep, bibliotheek De Boekenberg, het Centrum voor de Kunsten, de  combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard  en RAR. 'Talent op straat' is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in het culturele leven van Nissewaard.

Ben je kunstenaar en/of cultuuraanbieder en wil je meedoen met Talent Op straat? Stuur dan een mail naar Regio Art Rijnmond voor meer informatie. 

KUNSTROUTE NISSEWAARD

RAR is deelnemer van de Kunstroute Nissewaard, het cultureel evenement voor jong en oud.  Tientallen kunstenaars zetten dan de deuren van hun atelier, werkplaats en huiskamer open om bezoekers te laten genieten van hun creatieve werk. 

De kunstroute laat een breed scala aan kunstuitingen zien, van schilderkunst tot beeldhouwen, van fotografie tot kunstnijverheid.  Aan deze route doen ieder jaar zowel professionals,  hobbyisten en RAR -leden mee.  Om die reden wordt in deze periode in onze galerie de jaarlijkse ledententoonstelling georganiseerd, zodat veel RAR-leden tijdens de kunstroute hun werk kunnen laten zien. Zij stellen hun werk niet alleen ten toon, maar verkopen het ook. Ook wordt er met veel enthousiasme uitleg gegeven en soms gedemonstreerd. Dit kan zowel binnen als buiten plaatsvinden, afhankelijk van de locatie, het soort werk en het weer natuurlijk!

De Kunstroute Nissewaard is ook een sociaal evenement met ontmoetingen tussen publiek en kunstenaars, tussen kunstenaars en kunstenaars, maar ook tussen bezoekers onderling.

Alle deelnemers en locaties zijn te vinden in de brochure  van de website: www.kunstroutenissewaard.nl. De brochure is een handige gids voor de bezoekers die per fiets of auto hun eigen route willen plannen langs de locaties van hun voorkeur. Deze Kunstroute is tevens een gelegenheid bij uitstek om u te oriënteren op een eventueel te volgen cursus of workshop bij Regio Art Rijnmond.

Klik hier voor het kleurrijke boekje van de Kunstroute Nissewaard 2020. 

Bron : kunstroute Nissewaard

Binnenschoolse Cultuur Educatie

Ook in het schooljaar 2020/2021 zullen leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs worden uitgenodigd in onze galerie en zullen RAR-leden een substantiële bijdrage leveren aan de in het kader van de BCE aan het onderwijs aangeboden lessen.  Daarnaast blijft RAR zoeken naar mogelijkheden om met enige regelmaat de jeugd van Spijkenisse kunst aan te bieden voor een voor jeugdigen betaalbare prijs. Wij beschouwen dit als een belangrijke activiteit om jongeren kennis te laten maken met en meer te betrekken bij kunst.