Op 16 februari was, in aanwezigheid van de Chileense ambassadrice, de opening van #6
een expositie van:

#6
De kunstenaars Nia, Anzo en Heinsohn exposeren regelmatig samen hun recente werk.
De titel #6 refereert aan de zesde gezamenlijk expositie sinds 2016.
De drie kunstenaars hebben weinig gemeenschappelijks, ze gebruiken verschillende technieken en materialen, hebben een totaal andere achtergrond en ontwikkeling, en hun verblijf in Nederland varieert tussen 40 jaar tot pas 3 jaar. Ballingschap is het meest gemeenschappelijke aspect van hun leven en werk in ons land. Alle drie zijn uit hun geboorteland gevlucht, ver weg van een militaire repressie, van een religieuze dictatuur, van een oorlog.

Bij Anzo en Heinsohn zijn belevenissen uit hun geboorteland, in verschillende gradaties, op hun schilderijen terug te zien.
Bij Anzo domineert de tendens naar abstractie, met af en toe de aanwezigheid van gestalten die monsters suggereren, referenties, aan de indringende situatie van oorlog.
Bij Heinsohn, die veel werkt met afgedankt materiaal, in een continu recycling-proces van materiaal, belevenissen en dromen, is de zoektocht naar de mens primair, de mens die gesneuveld lijkt te zijn geraakt in het geweld van de mens zelf.
Bij Nia is op dit moment zijn belangrijk motivatie om kunst temaken het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden om, bij een beeld, een dier, een vogel te komen, en alles steeds uit andere perspectief te laten zien, te laten zijn.
De belangrijke tweede gemeenschappelijk factor tussen alle drie artiesten is de totale vrijheid die ze genieten om hun werk te maken.

Mosab Anzo (Syriƫ)

Houman E. Nia (Iran)

Juan Heinsohn Huala (Chili)

De expositie in beeld

De opening